Eens in de zoveel tijd slaat de totale gekte weer toe in het Nederlandse Filmwereldje van professionele en amateur filmliefhebbers. Producers en regisseurs doen hun best om een ploeg van mensen uit liefst alle disciplines samen te stellen om dan met een uitstekende groep acteurs een zo mooi mogelijke film van ca 7 minuten te maken. Deze film moet dan in 48 uur gemaakt worden. Op vrijdagavond om 19.30 uur ontvangen de teams hun verplichte elementen: genre, karakter, prop en zin. Om daarna een script te schrijven, het geheel te filmen en te monteren om het om zondagavond vóór 19.30 uur weer in te leveren.

Dit keer was het de beurt aan Utrecht. Het is één van de zes steden in Nederland die aan deze internationale competitie meedoen. De steden hebben, net als alle meer dan 120 deelnemende steden, een eigen evenement. Eens per jaar is er dan een overall evenement waar uit alle winnaars van iedere stad de beste van allemaal gekozen wordt.

Ik werd door regisseur Kiko Morah gevraagd of ik zin had om eens mee te doen. Het was voor hem de eerste deelname, voor mij al weer de achtste. In de periode voorafgaande aan het stressvolle weekend was het zoeken naar de juiste mensen om een mooi team samen te stellen. Het team kreeg de mooie naam The Mariachis. Een knipoog naar de Mexicaanse achtergrond van de regisseur.

Jongstleden vrijdag was het dan zo ver. Als genre kregen we Drama / Climate Film. Het verplichte karakter was de journalist Leon Einstein. Hij zou geen plan B hebben (verplichte zin ‘Er is geen plan B’) met zijn tekening (prop). Schrijfster Thayenne Behr schreef met Kiko een mooi script waar de ploeg zaterdag de beelden bij gemaakt heeft. Daarna mocht editor Ramses de Bruijn proberen er één filmisch geheel van te maken. As we speak is het wachten op de inlevering van de film bij de organisatie. Daarna is het nagels bijten tot woensdag 25 september 2019 op de screening en beoordeling van de film.

Voor mij persoonlijk was het weer een prachtige ervaring en ook een bevestiging waarom films maken eigenlijk vooral plezier maken is. Een gemotiveerde groep professionals die gewoon een mooi verhaal tot leven willen brengen. Met respect voor elkaar en plezier met elkaar. Ter afsluiting van de draaidag een heerlijke maaltijd met een waanzinnig lekker zelfgemaakt biertje om te proosten.
Mooiste cadeau voor mij was echter het samen op de set staan met Lisanne. Eindelijk samen in één film.

 

The Mariachis
Lisanne Smit, Kiko Morah, Jos Smit, Chiara Jongepier, Sem van Butselaar, Rickert Blokhuis, Thayenne Behr, Nils Håkansson , Jouke van Til, Twan Bosman.
Voorgrond Evita Feltsadas en Madelief Joore

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy