Jos Smit van 12 juli 1961, geboren en getogen in Coevorden. Gehuwd en vader van 3 dochters. 27 Jaar werkzaam geweest in de procesindustrie; 18 jaar massagetherapeut. Gepassioneerd sporter, wandelaar en pelgrim. Acteur en auteur.

In oktober 2014 ben ik begonnen met acteren. De enige ervaring die ik had waren wat opdrachten als model op de catwalk, in sommige reclame en een enkele videoproductie; alles in een heel ver verleden. Na de eerste stapjes als figurant in enkele grote filmproducties en commercials had ik al snel het gevoel: dit smaakt naar meer. Van een collega-acteur kreeg ik een gouden tip: “Studentenopdrachten!”

De voordelen van deze studentenprojecten spreken voor zich. Kleine producties, met een kleine cast en crew. Veel cameratijd en de mogelijkheid tot het opbouwen van veel ervaring. Dit is wel het grootste pluspunt wanneer je geen acteursopleiding hebt gedaan. Daarnaast zorgen deze opdrachten natuurlijk voor veel portfoliomateriaal.

Sindsdien heb ik aan meer dan 130 projecten meegewerkt. Van feature films tot bedrijfsfilms; van grote producties tot eerste jaars studentenopdrachten. Ik heb op de set gestaan als figurant en in de hoofdrol gespeeld. Hoogtepunten tot nu toe zijn hoofdrollen in 2 feature films (De Nacht en Liefde Maakt Blind).
De erkenning via een Award en enkele nominaties voor Best Actor spreken daarbij voor zich.

De site laat een overzicht zien van (bijna) alle projecten. Van grote nationale of internationale producties tot eerste jaars studentenopdrachten; van figuratie in commercials tot hoofdrollen in feature films. Ik ben trots op deze lijst. Het toont mijn werkervaring i.p.v het gebrek aan een geschoolde opleiding. En ik ben dankbaar voor iedere mogelijkheid die elke producent en regisseur mij gegeven heeft. Zij hebben deze ontwikkeling mede mogelijk gemaakt.

Wat anderen zeggen:

Bert Alberts jr. https://www.sixteenbynine.nl/ Filmmaker

Onlangs mijn 2e project met Jos gedraaid. Dit keer een videoclip waarin hij de hoofdrol heeft. Wat een fantastische kop heeft die man! Ondanks dat het een last minute klus was, kwam Jos uitstekend voorbereid op de set, had nagedacht over het karakter, was kritisch en gaf positieve inbreng en goede suggesties waarbij hij altijd het eindproduct en gezamenlijke doel voor ogen hield.
We liepen erg uit op set, maar Jos had positieve energie tot de laatste take!
Daarnaast motiveerde hij de overige cast. Ik zou hem zeker aanraden en hoop spoedig weer met Jos te mogen werken.

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further. Privacy policy