Jos Smit van 12 juli 1961, geboren en getogen in Coevorden. Gehuwd en vader van 3 dochters. 27 Jaar werkzaam geweest in de procesindustrie; 18 jaar massagetherapeut. Gepassioneerd sporter, wandelaar en pelgrim. Acteur en auteur.

In oktober 2014 ben ik begonnen met acteren. De enige ervaring die ik had waren wat opdrachten als model op de catwalk, in sommige reclame en een enkele videoproductie; alles in een heel ver verleden. Na de eerste stapjes als figurant in enkele grote filmproducties en commercials had ik al snel het gevoel: dit smaakt naar meer. Van een collega-acteur kreeg ik een gouden tip: “Studentenopdrachten!”

De voordelen van deze studentenprojecten spreken voor zich. Kleine producties, met een kleine cast en crew. Veel cameratijd en de mogelijkheid tot het opbouwen van veel ervaring. Dit is wel het grootste pluspunt wanneer je geen acteursopleiding hebt gedaan. Daarnaast zorgen deze opdrachten natuurlijk voor veel portfoliomateriaal.

Sindsdien heb ik aan meer dan 130 projecten meegewerkt. Van feature films tot bedrijfsfilms; van grote producties tot eerste jaars studentenopdrachten. Ik heb op de set gestaan als figurant en in de hoofdrol gespeeld. Hoogtepunten tot nu toe zijn hoofdrollen in 2 feature films (De Nacht en Liefde Maakt Blind).
De erkenning via een Award en enkele nominaties voor Best Actor spreken daarbij voor zich.

De site laat een overzicht zien van (bijna) alle projecten. Van grote nationale of internationale producties tot eerste jaars studentenopdrachten; van figuratie in commercials tot hoofdrollen in feature films. Ik ben trots op deze lijst. Het toont mijn werkervaring i.p.v het gebrek aan een geschoolde opleiding. En ik ben dankbaar voor iedere mogelijkheid die elke producent en regisseur mij gegeven heeft. Zij hebben deze ontwikkeling mede mogelijk gemaakt.

Wat anderen zeggen:

Stan Oude Alink https://stanoudealink.wixsite.com/stan-producties Filmmaker

Samenwerken met Jos Smit is heel erg fijn. Al vanaf het eerste moment dat hij is gecast duikt hij vol enthousiasme in het project. Hij helpt enorm mee waar mogelijk en is erg flexibel om mee te werken, wat ik zelf erg fijn vind. Als hij ergens aan mee doet gaat hij er de volle 100% voor. Op de set is hij altijd fijn aanwezig, want hij kan niet alleen goed acteren, maar werkt ook altijd enorm mee aan de sfeer. Zo nu en dan een grapje, maar ook serieus als het moet. Hij denkt enorm met je mee en dat is fijn voor als je zelf vast zit met je gedachten over je project. Hij komt veel met oplossingen en ideeën waar je weer verder mee komt. Uiteindelijk is het geweldig om met Jos te werken en altijd weer gezellig als hij er is. Er zijn niet veel acteurs als hem, want hij oogt niet alleen professioneel. Hij is het ook en weet gewoon wat hij moet doen op de set. Met Jos Smit is het altijd een plezier om te werken en ik hoop het nog lang te mogen doen.

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further. Privacy policy