Jos Smit van 12 juli 1961, geboren en getogen in Coevorden. Gehuwd en vader van 3 dochters. 27 Jaar werkzaam geweest in de procesindustrie; 18 jaar massagetherapeut. Gepassioneerd sporter, wandelaar en pelgrim. Acteur en auteur.

In oktober 2014 ben ik begonnen met acteren. De enige ervaring die ik had waren wat opdrachten als model op de catwalk, in sommige reclame en een enkele videoproductie; alles in een heel ver verleden. Na de eerste stapjes als figurant in enkele grote filmproducties en commercials had ik al snel het gevoel: dit smaakt naar meer. Van een collega-acteur kreeg ik een gouden tip: “Studentenopdrachten!”

De voordelen van deze studentenprojecten spreken voor zich. Kleine producties, met een kleine cast en crew. Veel cameratijd en de mogelijkheid tot het opbouwen van veel ervaring. Dit is wel het grootste pluspunt wanneer je geen acteursopleiding hebt gedaan. Daarnaast zorgen deze opdrachten natuurlijk voor veel portfoliomateriaal.

Sindsdien heb ik aan meer dan 130 projecten meegewerkt. Van feature films tot bedrijfsfilms; van grote producties tot eerste jaars studentenopdrachten. Ik heb op de set gestaan als figurant en in de hoofdrol gespeeld. Hoogtepunten tot nu toe zijn hoofdrollen in 2 feature films (De Nacht en Liefde Maakt Blind).
De erkenning via een Award en enkele nominaties voor Best Actor spreken daarbij voor zich.

De site laat een overzicht zien van (bijna) alle projecten. Van grote nationale of internationale producties tot eerste jaars studentenopdrachten; van figuratie in commercials tot hoofdrollen in feature films. Ik ben trots op deze lijst. Het toont mijn werkervaring i.p.v het gebrek aan een geschoolde opleiding. En ik ben dankbaar voor iedere mogelijkheid die elke producent en regisseur mij gegeven heeft. Zij hebben deze ontwikkeling mede mogelijk gemaakt.

Wat anderen zeggen:

David van de Weyer https://www.eyetrix.online/ Filmmaker

Samenwerken met Jos Smit is een topervaring. Communicatie i.v.m. planning ging heel erg vlot. Heel Flexibel op de set wat aanwijzingen van de regisseur betreft. Jos is een ervaren acteur met een positieve invloed op de cast. Hij geeft zich volledig om het project tot het best mogelijke resultaat te brengen. Hij brengt gegarandeerd elk mogelijk fictief personage tot leven. Kortom, Jos is een absolute aanrader!

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further. Privacy policy