Een korte film voor ROC RijnIJssel

Een tijdje terug werd ik door een student van het ROC RijnIJssel benaderd. Rik Kornmann, producent, vroeg of ik interesse had om mee te spelen in een korte speelfilm die hij en een aantal klasgenoten voor dit opleidingsjaar moesten gaan maken. Rik had mijn gegevens van bevriende regisseur (en oud RijnIJssel student) Guido Coppis gekregen.

Na wat berichten heen en weer vroeg ik of ik het script mocht lezen en dat ik daarna wel een beslissing zou nemen. Bij het doorbladeren was ik al verkocht. Zonder de rol echt te lezen, zag ik BOB ROSS voorbijkomen. De schilder met zijn prachtige zelf ontwikkelde schildertechnieken. Een prachtig mens met ook nog eens heel simpele filosofische opvattingen. Waar ik al jaren een groot fan van ben en nog vaak afleveringen van “The Joy of Painting” bekijk. En dus schreef ik Rik direct een berichtje terug.

Daarna heb ik het script in alle rust eens gelezen en werd ik alleen maar meer enthousiast. Bij iedere pagina werd mijn glimlach groter. Ik zag het karakter van Markus voor mijn ogen tot leven komen en verheugde me vanaf dat moment op de opnamedagen.

Die dagen zijn steeds een klein feestje. De crew is gemotiveerd en goed, de locaties zijn mooi en ook de catering is goed geregeld. Hoewel de draaidagen best lang en intensief zijn, beleef ik dat niet zo. Tijd vliegt voorbij! Zo snel dat de opnamedagen al weer voorbij zijn.

Nu is het wachten op de montage en de afwerking van de film. Pas (!) op 29 januari 2020 gaat BUSINESS AS USUAL in première. In de tussentijd hoop ik nog een poster te kunnen laten zien en misschien zelfs wat beelden. Maar dat ligt aan de heren van de productie. Tot die tijd een Behind the Scenes van de laatste draaidag.

Cast en Crew van BUSINESS AS USUAL

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy