Luisterfilm de huns

Na de uitgave van de prachtige roman DE HUNS van schrijver Edward C. Petrovics volgde er al snel een release in het Engels. Voor beide versies maakte Edward gebruik van zogenaamde teasers. Korte filmpjes om het project onder de aandacht te brengen van het grote publiek. In beide teasers mocht ik optreden als Vincent van Gogh, een van de karakters uit het boek. Uitgeverij Swinre heeft het boek uitgebracht.

Sindsdien is Edward druk geweest met het ontwikkelen van de volgende stap: een luisterfilm. Vroeger noemde men dit op de radio een hoorspel, maar op de site van DE HUNS wordt het heel mooi verwoord:

“Een luisterfilm heeft dezelfde beleving als een film, maar dan zonder beeld. De 21 stemacteurs spelen de karakters uit het gelijknamige boek De Huns van Edward C. Petrovics. De dialogen zijn kort en krachtig. Dankzij de unieke 3D geluidseffecten ontstaat een sfeer en beleving alsof je zelf midden in de scene staat. Deze 3D soundbites zorgen tevens voor extra spanning. De passende soundtrack van Justin Ripassa complementeert de luisterfilm. Het is eigenlijk een hoorspel 2.0”

Een teaser van de soundtrack is hier te beluisteren: https://www.dehuns.nl/wp-content/uploads/2021/04/teaser-video.mp4?_=1

Voor deze luisterfilm mocht ik weer in de huid kruipen van de wereldberoemde schilder, die ook nu een aandeel had in het project. Andere Nederlandse en Drentse persoonlijkheden zijn o.a. actrice Birgit Schuurman, ex-NOS sportverslaggever Evert ten Napel, zanger/entertainer Rene Karst, DJ en radiomaker (RTV Drenthe en ZO34) en Jeffrey Verdel. Aanstormend artiest en zanger Justin Ripassa heeft de soundtrack gemaakt, maar speelt ook een mooie rol in de luisterfilm. De rest van de line-up bestaat uit mijn goede vriend Duncan Meijering, Natalie van Eerden, Josh Hassing, Steven Michiel Koelman, Raymond Assen, Léon Lambers, Yacintha Den Braven, René Timmer, Roel Tichelaar, Janero Luchies en Laura Cymbaluk.

De officiële release van de luisterfilm staat gepland voor 3 september 2021. Volg de Facebookpgina van DE HUNS voor meer informatie

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy