Een overzicht van recensies, van studenten, filmmakers, regisseurs en producenten. Zowel nationale als internationale filmmakers, geven hun mening over het werken met de acteur Jos Smit.

Business As Usual

Robert de Vries Rijn IJssel / Regisseur Studentenproject

Werken met Jos was een feestje!
Hij heeft zich goed verdiept in het personage en had het eigen gemaakt.
Om een rol te spelen die anders is dan je andere rollen is niet makkelijk, Jos heeft hiervoor een fantastische performance neergezet.
De flexibiliteit, humor en het plezier voor het acteren zorgden voor een leuke sfeer op de set. Jos is een echte aanrader voor iedere filmmaker om mee te mogen werken.

Business As Usual

Rik Kornmann Rijn IJssel / Producent Studentenproject

Met Jos op de set heb je een echte aanwinst voor je team! Hij denkt mee met de crew, bereidt zich goed voor en geeft het laatste zetje aan een personage.
Jos is iemand die met veel plezier en passie op de set staat, ook als het lastiger gaat heeft Jos de motivatie en de energie om het laatste stuk te filmen.
Ik ben erg dankbaar de kans te hebben gekregen om met Jos samen te werken en kijk uit naar het volgende project met hem!
 

Verlaten

Jouke van Til Graduated student from NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden, the Netherlands Afstudeerproject

Het acteerwerk van Jos Smit is klein, filmisch en geloofwaardig. Met name het stille spel, waarbij hij gebruik maakt van het kleine, komt emotie mooi naar voren. Door verdieping in de gedachten en gevoelens van het personage zag ik een inleving in het karakter bij Jos. Daarnaast is het ook voor mij een fijne, rustgevende aanvulling op de filmset geweest. De samenwerking is mij bijzonder goed bevallen en ik zie graag uit naar het volgende project!

Vuur en Vlam

Sander Blom https://sanderblomfilms.nl/ Filmmaker

Ik heb voor een tweetal films met Jos samengewerkt en doe dat in de toekomst graag nog vaker. Jos is een erg prettig persoon; voor de opnames verloopt de communicatie soepel, op de set denkt hij actief mee en hij doet alles voor het beste shot. Zijn enthousiasme zorgt ervoor dat het heel fijn samenwerken is.

Festival Project

Anastasia Afonina Russian student at Gerrit Reitveld Academy, Amsterdam, the Netherlands Studentenproject

Together with Jos we worked on my short student movie for a film festival. I have to say that I wouldn't have asked for better actor and working partner.
First of all, Jos is a great and a very professional person to work with! He immediately understood my idea, scenario and the image of his character. It always might be tricky to work with people that you have never met before, but only spoken on Facebook. However, I found it amazing how easy for me and all other actors it was to find a common language with Jos: from the first step of discussing scenario to the last step of shooting the movie!
I also have to mention that the day we planned the shootings was extremely windy and snowy. Despite the fact, that almost all the transport was cancelled or delayed, Jos found the way to come right on time, even though it took him twice longer due to the weather. Everything written above cannot fully express how much I appreciated working with him, but it was one of the best experiences I've had!
Jos, thank you very much again and I really hope we will work on some other projects soon!

Leven in het Klad

Ali Taytay Graduated student from Amsterdam Filmschool Afstudeerproject

Vanaf de eerste keer dat  Jos en ik over de rol spraken was ik zeer onder de indruk in zijn diepe interesse over de achterliggende gedachte van het karakter en de kern van het verhaal. Jos is een acteur met de gave in het omschakelen in meerdere karakters in een zeer korte tijd. Zijn sterke aanwezigheid vult het kader en heeft een duidelijke interactie met de regisseur. Door zijn alerte persoonlijkheid is hij in staat om de juiste rol in een scene snel tot uiting brengen.
Zijn 100% inzet en flexibiliteit creëren een legio aan mogelijkheden om met hem als acteur te werken.

Combat of Truth

Sona Karapetyan Student at Dutch Filmers Academy Studentenproject

Jos Smit is iemand die niet alleen erg op tijd is op draaidagen en in een goede mood maar hij is ook een acteur die echt veel liefde en respect uitstraalt. Jos is een van de weinige acteurs die ik ken die erg talentvol is maar dat niet laat merken. Jij als regisseur komt daar al snel achter na de eerste shot die je met hem gedraaid hebt. Ik zelf heb al paar keer met Jos samengewerkt en elke keer zag ik hoe diep hij zich in de rol ging verplaatsen. Jos voelt niet alleen het verhaal goed aan maar hij weet ook hoe lang hij bij een shot de rol nog goed moet spelen na dat er al 'cut' is geroepen. Het zijn kleine details en als regisseur ben je erg blij met een acteur als Jos die op die kleine details let.
Ik zou zeggen waag de kans en vraag Jos als acteur, want je gaat met hem van alles beleven behalve spijt!

Liefde Maakt Blind

Stan Oude Alink https://stanoudealink.wixsite.com/stan-producties Filmmaker

Samenwerken met Jos Smit is heel erg fijn. Al vanaf het eerste moment dat hij is gecast duikt hij vol enthousiasme in het project. Hij helpt enorm mee waar mogelijk en is erg flexibel om mee te werken, wat ik zelf erg fijn vind. Als hij ergens aan mee doet gaat hij er de volle 100% voor. Op de set is hij altijd fijn aanwezig, want hij kan niet alleen goed acteren, maar werkt ook altijd enorm mee aan de sfeer. Zo nu en dan een grapje, maar ook serieus als het moet. Hij denkt enorm met je mee en dat is fijn voor als je zelf vast zit met je gedachten over je project. Hij komt veel met oplossingen en ideeën waar je weer verder mee komt. Uiteindelijk is het geweldig om met Jos te werken en altijd weer gezellig als hij er is. Er zijn niet veel acteurs als hem, want hij oogt niet alleen professioneel. Hij is het ook en weet gewoon wat hij moet doen op de set. Met Jos Smit is het altijd een plezier om te werken en ik hoop het nog lang te mogen doen.

Cut ‘N’ Run – Paceshifters

Bert Alberts jr. https://www.sixteenbynine.nl/ Filmmaker

Onlangs mijn 2e project met Jos gedraaid. Dit keer een videoclip waarin hij de hoofdrol heeft. Wat een fantastische kop heeft die man! Ondanks dat het een last minute klus was, kwam Jos uitstekend voorbereid op de set, had nagedacht over het karakter, was kritisch en gaf positieve inbreng en goede suggesties waarbij hij altijd het eindproduct en gezamenlijke doel voor ogen hield.
We liepen erg uit op set, maar Jos had positieve energie tot de laatste take!
Daarnaast motiveerde hij de overige cast. Ik zou hem zeker aanraden en hoop spoedig weer met Jos te mogen werken.

American Roulette

Mehdi Zadnane Student at Dutch Filmers Academy Studentenproject

Met een uitstekende beheersing van zowel nonverbale als verbale communicatie in een wijde range van emoties is Jos een uitstekende kandidaat als acteur. Als regisseur had ik een uitstekende ervaring met hem als acteur dankzij zijn vlotte begrip van instructies en zijn professionele maar toch zeer sociale manier van omgang.

How Do I Know

Kiko Morah https://kikomorah.com/ Filmmaker

Working with actors like Jos Smit makes my job as a Director much easier and more pleasant. He's thorough at preparing a character and really immerses in the fictional universe he's playing in. It is a rare thing to meet a relatively new actor with so much narrative instinct. He has a wide acting range and he knows exactly what to add or subtract from his performances with easy directions. It is always a pleasure to have him on set. He loves and respects film just as much as I do and you can easily tell by watching the final result. I look forward to having him on my set in the future.

Zwart

Guido Coppis https://guidocoppis.com/ Regisseur

Jos is als het ware een vaste kracht geworden in mijn films. Het is altijd fantastisch om met hem te werken, hij weet altijd perfect het gevoel en de emotie over te brengen door zijn spel. Dit met zeer weinig instructies. Omdat ik zo vaak met Jos heb samengewerkt weten we precies wat we van elkaar kunnen verwachten als regisseur en acteur. Jos gaat tot het uiterste voor zijn rol, hij duikt altijd diep in zijn karakter en rol. Jos doet
ook alles voor de film, zoals in een klein vestje in enorme kou rondlopen. Kortom, Jos is niet alleen een top acteur, hij is ook ongelofelijk fijn om als persoon mee te werken! En dat is een gouden combinatie.

Bestemming Bereikt

Ivar Tillema Filmstudent at HKU, Utrecht, the Netherlands Filmmaker

Tijdens onze draaidagen hebben we alle kanten van Jos mogen ervaren. professioneel op de set met een goede dosis humor, meedenkend waar nodig en bovenal erg flexibel. Door deze eigenschappen kan je Jos voor vrijwel elke rol casten, hij past zich compleet aan zijn rol aan en weet die goed te vertolken. Jos was een echte aanwinst voor onze korte film!

Fingard

Ethan Turbek American filmstudent at the Hochschule Hannover, Germany Afstudeerproject

While casting my medieval fantasy short, Fingard, there were certain actors I was looking for: people with deep beliefs and experiences, people who instinctively understood the world I created; people I could trust. From our first conversation, I knew that Jos had a place in my film. In our two days together on set Jos exceeded my expectations both on and off camera. Hispatience, understanding, and ability to perform with minimal input helped me immensely at the start of an ambitious production. We'll stay in touch for a future collaboration and because after our short time working together, I consider Jos a friend.

Cirkel

Wessel Steman Graduated filmstudent from Deltion College, Zwolle, the Netherlands Afstudeerproject

Jos Smit, een meegaande man die zichtbaar doet waar die van houdt. Een eigenschap wat weerspiegeld wordt in zijn acteerwerk, iets wat naar mijn mening één van de belangrijkste aspecten is aan goed werk leveren. Wanneer hij een gevoel voor zijn personage heeft en het vertrouwen in de crew en omgeving heeft weet Jos zich zonder al te veel moeite keer op keer in te leven in het personage. En zelfs na een opmerking/aanwijzing van mij (de
regisseur) weet Jos zijn rol vast te houden en kritisch op zichzelf te blijven. Jos, een aanrader om mee te werken.

Shanghai -Mooncoat

David van de Weyer https://www.eyetrix.online/ Filmmaker

Samenwerken met Jos Smit is een topervaring. Communicatie i.v.m. planning ging heel erg vlot. Heel Flexibel op de set wat aanwijzingen van de regisseur betreft. Jos is een ervaren acteur met een positieve invloed op de cast. Hij geeft zich volledig om het project tot het best mogelijke resultaat te brengen. Hij brengt gegarandeerd elk mogelijk fictief personage tot leven. Kortom, Jos is een absolute aanrader!

De Nacht

Frank Munnecom https://www.munnerayproductions.nl/ Producer

Jos Smit heeft zicht tijdens de draaidagen bewezen als een uiterst professionele en vriendelijke acteur. In onze productie een belangrijk misschien wel essentieel onderdeel voor het welslagen. Echter met name in het belangrijkste aspect van acteren blonk Jos uit, zijn inlevingsvermogen en zijn capaciteiten om regieaanwijzingen direct in zijn spel te verwerken hebben er voor gezorgd dat Jos zijn rol als kampcommandant van een Nederlands concentratiekamp met verve heeft vertolkt. Een kameleon met vele gezichten!

Karel &Ties

Carmen Florusse Dutch filmstudent at Luca School of Arts, Brussels, Belgium Studentenproject

Werken met Jos was een aangename ervaring. Niet alleen was hij sociaal en open op de set, ook snapte hij precies hoe het er bij studentenfilms aan toe gaat. Hij had geen moeite met wachten, in de volle zon spelen en werken met kinderen. Ook was er een hotel op eigen kosten geboekt om er de twee draaidagen bij te kunnen zijn en was hij de reddende engel met tie-wraps toen we die ineens nodig bleken te hebben. Jos is een toegewijde, behulpzame speler die zich verdiept in een rol en gewoon goed werk levert.

Achter de Schermen

Kevin Jochems Graduated student from SintLucas College, Eindhoven, the Netherlands Afstudeerproject

Werken met Jos Smit was mijn eerste ervaring met een professionele acteur en wat werkte dat fijn. Jos houd van een praatje en brengt dan ook vele verhalen mee naar de set. Een man wie veel heeft meegemaakt en dit maar al te graag met je wil delen. Als regisseur heel fijn om mee te praten. Dat gezegd hebbende, wanneer er gewerkt moet worden dan wordt er gewerkt. Wanneer er gewerkt moet worden gaat er bij Jos een knop om, en is Jos weg. Wie er dan staat is het karakter uit je film. De passie voor film en acteren straalt er vanaf en het is daarom ook heerlijk om met Jos Smit te werken.

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy